Bingotillbehör

Ska man spela bingo så finns en hel del roliga och en del nödvändiga tillbehör man kan ha. Det finns tillbehör som gör att det blir mer bekvämt och enklare att spela, och saker som gör att det blir trevligare att spela. En del av tillbehören i bingo är helt självklara, bland annat bingobrickan och bingopennan. En del av tillbehören kan man inhandla i vilken mataffär som helst men en del går bara att inhandla hos specialister.

Bingopennan

Ett av de vanligaste bingotillbehören och ett absolut måste, är bingopennan. Bingopennan är den penna som används för att markera numren på bingobrickan eller som man ”duttar” med. Det finns en hel del olika sorter att välja mellan, dels finns det pennor som delas ut i bingohallar i samband med att du köper dina brickor. Men du kan även köpa specialpennor av olika typer, bland annat Dab & Ink. Det är en speciell typ av Bingopenna eller Duttpenna som är i form av tuschpenna det går att ”dutta” med. Meningen är att tuschet ska droppa ner, och färgglatt men träffsäkert markera de nummer som du lyckas pricka in. De finns i flera olika roliga färger och livar upp bingospelandet lite grann. Det finns även större tuschpennor som är till för att spela bingo med.

Tejp

Spelar man bingo utomhus, som till exempel Bilbingo eller Kobingo kan det vara bra att ha med sig en tejprulle. Med den kan du tejpa fast bingobrickorna du köper på en kartongskiva eller ett annat hårdare underlag, så att du får mer styrsel på dem och de blåser inte iväg. Du vill ju inte tappa bort en bricka med vinst på.

Bingobricka

En bingobricka köper du oftast på bingohallen eller något annat ställe där du ska spela bingo. Vill man ha egna för att till exempel spela hemma eller anordna egen bingo finns det att köpa flera olika sorter enkelt via Internet. Där finns det en hel del olika sorter med olika kvalitet och utseende, på vissa kan du välja att ett företagsnamn eller liknande ska tryckas på. Dessutom kan du välja om du vill ha engångsbrickor eller brickor som går att använda flera gånger.